Desztillált víz vagy Ozmózis filter

A Double Helix Water fogyasztásának leginkább közismert módja az, amikor minél tisztább vízbe teszünk pár cseppet és azt erősen összerázzuk, hasonlatosan a homeopátis készítmények elkészítéséhez. Erre a célra csak ion- és sómentes tisztított víz felel meg.

A Double Helix Water nagyon tiszta víz. A gyógyszertárakban kapható desztillált víz nagyjából ezerszer több szennyező részecskét tartalmaz, mint a Double Helix Water.

Teljesen tiszta víz kell a hígításhoz, ami nem tartalmaz sem ionokat, sem ásványi-sókat. Ezt két víz teljesíti. A gyógyszertárakban kapható desztillált-víz és a fordított ozmózis elvén működő házi víztisztítók. Fontos, hogy ez utóbbiban nem lehet visszasózó modul sem. A kereskedelemben kapható (Kangen víz, Ionizált víz, lúgos víz, oxigénnel dúsított, babavíz vagy bármilyen módon kezelt vizek) nem felelnek meg a céljainknak.

Desztillált víz

Bár egyformán alkalmas a desztillált és a fordított ozmózis szűrővel készített víz a Double Helix Water hígítására, azért van köztük némi különbség. A desztillálás során a vizet felforralják, elpárologtatják és a gőzt ismét kicsapatják. Bár az eredmény nem tartalmaz ionokat és sókat nagy mennyiségben (azok fehér porként az edényben maradnak), de a csapvízben sajnos megtalálható aromás szennyeződéseket igen. Ezek forráspontja gyakran alacsonyabb, mint a víz forráspontja és ugyan úgy elpárolognak, kicsapódnak és bele kerülnek a végeredménybe.

“Az ioncserélt víz sem alkalmas a Double Helix Water higítására”

Ezt megelőzendő a csapvizet desztillálás előtt kezelni kellene, de a kereskedelemben kapható desztillált vizek esetében ez nem történik meg. Ráadásul ez egy energiaigényes, pazarló módszer a víztisztításra és ennek megfelelően drága. 500-600 forint körül kapható manapság, de jelentős eltérés van patikánként.

Fordított ozmózis elvén tisztított víz

A fordított ozmózis szűrő úgy működik, hogy nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyező anyagot, valamint a biológiailag aktív (baktérium, vírus) szervezeteket is.

Ezzel a módszerrel gyakorlatilag bármilyen szennyezett vízből, akár a sós tengervízből is ivóvíz állítható elő.

Hátránya, hogy igényel egy egyszeri negyven- nyolcvanezer forintos beruházást, mert kell venni a konyhába egy házi víztisztítót, ami tartalmaz ozmózis membránt. Viszont utána literenként 20 forint körüli áron állít elő kristálytiszta vizet.

Nem friss víz

A levegő tele van szennyeződéssel és széndioxiddal. Ezek érintkezésbe lépnek a tiszta vízzel és hamar beoldódnak, rontva a Double-Helix Water hatását. Minél tisztább a víz, annál könnyebben vonzza magához a levegőben lévő dolgokat.

Mindig friss vizet használjon a hígításra és zárja vissza hamar a flakont, hogy ne sokat érintkezzen levegővel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..