Autizmus diagnosztizálás és kezelés

Az Acupuncture Today című lapban megjelent egy írás Dr. Shui-Yin Lo klinikai kísérletéről, aminek érdekessége az autizmus újszerű megközelítése volt. A feltevés szerint az autizmusnak hívott idegrendszeri tünetegyüttes szoros kapcsolatot mutat a test egyes meridiánjaival, ami nem csupán a diagnózis felállításában segít, de akár a kezelésben is új, hatékony módszerek alkalmazását teszi lehetővé.

A kínai orvoslás az embert egységként értelmezi és kezeli.

Dr. Shui-Yin Lo

Az amerikai CDC (Centers for Disease Control) szerint minden 110 gyerekből egyet érint a probléma. Az autizmus, hivatalos nevén autisztikus spektrum zavar (ASD) idegrendszeri magatartászavarnak minősül. A betegség eredetét mindezidáig az agyban keresték. Szakértők egy kisebb csoportja azonban azt állítja, hogy ASD kapcsolatban lehet gyomor- és bélrendszeri betegségekkel, néhány tanulmány arra utaln, hogy lehetséges autoimmun betegség, míg mások azt sugallják, hogy egy vírusos betegség.

autizmus-akupunktura-double-helix-waterDr. Shui-Yin Lo 6 fő meridián viselkedését vizsgálta autista gyermekeknél és megállapította, hogy kölcsönös egymásra hatás van a meridiánok által érintett belső szervek és az autizmus agyban fellépő fokozott aktivitás közt. Kísérletei során hőtérképes méréseket végeztek autista gyerekeken és megállapították, hogy a “yang” meridiánok fokozott hőleaádsú pontokat vetítettek ki a testfelületre.

A vizsgálat célja az volt, hogy megállapítsák a Double Helix Water milyen hatással van a betegségre és milyen egzakt módon mutatható ki a hatás műszeres méréssel. A cikk bemutatja, hogy mindössze 15 perc elteltével a vizsgált meridiánok melegpontjai jelentősen csökkentek.

A kezelés során egyrészt szilárd vízklasztereket tartalmazó vizet ittak a gyerekek, másrészt a 3 meridiánpontot Double Helix Water krémmel kenték be.

A kutatás megállapítja, hogy bár a termoképek elemzése nem nevezhető specifikus diagnózisnak, de hasznos lehet, elsősorban a betegség korai fázisában a diagnózis alátámasztására.

Forrás: Acupuncture Today

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..