Inhalátor használata (belégzés/kilégzés)

A Double Helix Water használatának egyik legjobb módja az inhalálás. Ez nem csupán azoknak javasolt, akik valami légúti problémával (allergia, asztma, szénanátha, megfázás, tüdőgyulladás) küzdenek, hanem azoknak is, akik egyéb ok miatt szeretnének segíteni a szervezetüknek a felépülésben vagy az egészség fenntartásában.

A tüdőnkbe belélegzett levegő és a levegőben található egyéb anyag közvetlenül érintkezésbe lép a vérrel. Az orvoslás régen rájött, hogy az egyik leghatékonyabb módszer egyes gyógyszerek bejuttatására az inhalálás, mert az adagolás nem függ az illető emésztőrendszerének állapotától. Ez az oka annak is, hogy az aromaterápia olyan hatékony már egészen kis mennyiségek alkalmazásával.

Egy pár szót megérdemel az inhalátor használata, mert nincs annyira elterjedve a háztartásokban, mint amennyire célszerű lenne, pedig hasznosabb, mint egy vérnyomásmérő.

Ma már pár ezer forintért beszerezhető olyan hideg, ultrahangos porlasztás elvén működő inhalátor, ami alkalmas gyógyszeradagolásra és kitűnően megfelel a Double Helix Water bejuttatására is közvetlenül a véráramba. Orvosi egédeszközöket árusító boltokban, és az interneten is megrendelhető. Akinek allergiája vagy szénanáthája van, esetleg egyéb légúti vagy tüdőbetegséggel küzd, nélkülözhetetlen és hasznos segédeszköz a háztartásban egy inhalátor.

Hogy az adagolójába csepegtetett vízből minél több hasznosuljon, célszerű megfogadni és alkalmazni a következő légzéstechnikát, ami egy kicsit szokatlan, de tapasztalataink szerint a legjobb az inhaláláskor:dhw_belegzes-kilegzes-inhalator

A belégzés legyen minél hosszabb, a kilégzés pedig rövid. Amennyiben a belégzés és a kilégzés egyaránt 5 másodperc, akkor gyakorlatilag a hatóanyag fele a szoba légterébe távozik. Amennyiben a belégzéskor elszámolunk 7-8-ig és a kilégzést röviden (egy-két számolással) végezzük, a legtöbb hatóanyag bejut és csak kevés megy veszendőbe.

Alkalmanként maximum 2 percig inhaláljunk. Az optimális az egy perc lenne. Ennél hosszabb inhalálás fárasztó lehet. A Double Helix Waterből percenként 8-10 csepp porlasztódik el a legelterjedtebb inhalátorokban. Ennyit kell az adagoló rekeszbe tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..